Extra Vierge Olijfolie
Vierge olijfolie is olijfolie die door middel van koude persing binnen drie dagen na de oogst gewonnen wordt uit zwarte olijven.
Alleen in het eerste jaar na persing mag Vierge Olie: Extra Vierge Olijfolie worden genoemd. Deze prijswinnende olijfolie uit het Franse Nyons wordt gewonnen uit geplukte zwarte tanche olijven die binnen drie dagen na de oogst koud geperst worden.
De olie beantwoordt hiermee aan de normen van AOP (Appellation d’Origine Protégée) Nyons, wat de kwaliteit garandeert.
Door de snelle en koude persing is extra vierge olijfolie rijk aan onverzadigde vetzuren en antioxidanten.
Alleen als de olie door een officieel laboratorium geanalyseerd is en beantwoordt aan de waarden voor Extra Vierge, mag ze dit label dragen. Dit wordt bij elke oogst opnieuw gemeten en is dus een tweede kwaliteitsgarantie.
Een kopie van dit analyse certificaat kan altijd aangevraagd worden door onze consumenten.