De opbrengst gaat volledig naar het goede doel

Centraal bij de Vogeltjesrace staan Globale Goals. Het thema is daarbij: ‘een maaltijd ver weg een maaltijd dichtbij’. 50% van de opbrengst gaat daarbij naar startende food ondernemers in Jinotega, de zusterstad van Zoetermeer in Nicaragua. De andere 50% gaat naar de Stichting Iedereen een Maaltijd in Zoetermeer.

De doelstelling is te investeren in sociaal ondernemerschap en zo armoede en honger te bestrijden.

Stichting Iedereen een maaltijd

Stichting Iedereen Een Maaltijd is ontstaan uit noodzaak en ervaring. Geconfronteerd worden met mensen die tussen de wal en het schip belanden en daardoor zonder eten komen te zitten. Letterlijk. Voor veel mensen een concept wat ondenkbaar is maar voor een groeiend aantal gezinnen de harde werkelijkheid. Stichting Iedereen een Maaltijd helpt mensen die door omstandigheden buiten de regelingen vallen en dus geen eten hebben met tenminste eenmaal per dag een gratis gezonde maaltijd (noodpakket) waardoor men de problemen weer met een gevulde maag kan aanpakken.

Daarnaast kent Stichting Iedereen Een Maaltijd een drietal activiteiten die voor en specifiek met kinderen worden uitgevoerd.