Stichting Iedereen een maaltijd

Waar doet u het voor? Het Zoetermeers Bierfestival steunt de projecten van de Stichting Iedereen een Maaltijd.

Stichting Iedereen Een Maaltijd is ontstaan uit noodzaak en ervaring. Geconfronteerd worden met mensen die tussen de wal en het schip belanden en daardoor zonder eten komen te zitten. Letterlijk. Voor veel mensen een concept wat ondenkbaar is maar voor een groeiend aantal gezinnen de harde werkelijkheid. Stichting Iedereen een Maaltijd helpt mensen die door omstandigheden buiten de regelingen vallen en dus geen eten hebben met tenminste eenmaal per dag een gratis gezonde maaltijd (noodpakket) waardoor men de problemen weer met een gevulde maag kan aanpakken.

Daarnaast kent Stichting Iedereen Een Maaltijd een drietal activiteiten die voor en specifiek met kinderen worden uitgevoerd:

  • Kerstpakketten van kinderen voor kinderen. Kinderen worden geleerd dat er ook kinderen zijn die het moeilijk hebben en om zich heen te kijken en niet te veroordelen als iemand er misschien anders uitziet. Dat arm zijn geen schande is en je je hiervoor niet hoeft te schamen!.
  • Kookwerkshops voor kinderen met diverse achtergronden. Samen koken en samen sociale contacten opbouwen.
  • Stage aan leerlingen. Leerlingen met vooral een (ernstige) achterstand die begeleid worden. Zo kan iemand die eigenlijk door de instanties als alleen geschikt voor sociale werkplaats wordt bevonden, nu een reguliere baan vinden en zijn idealen volgen.

Met de opbrengst van het Zoetermeers Bierfestival willen de Lions zoveel mogelijk Zoetermeerse kinderen via de Stichting Iedereen een Maaltijd steunen. Doet u mee?